Pijler 3: Achterhoek

 

De levenscyclus van veel producten, ook van vastgoed wordt steeds korter. Dat vraagt  om flexibel bouwen. Woningen die altijd eenvoudig aangepast kunnen worden aan de actuele vraag.

We richten ons met dit concept in eerste instantie op creatievelingen en kenniswerkers die overwegen zich in de Achterhoek te vestigen en voor wie een vorm van collectief wonen een eerste stap kan zijn.    

We willen met dit project ruimte bieden voor Achterhoekse bedrijven. Om hier ontwikkelde (bouw)technieken te gebruiken en die zichtbaar te presenteren. Zodat het project op zichzelf etalage  voor de Achterhoek wordt.  Niet verkeerd ook langs de belangrijkste looproute voor de OV-reizende studenten. Er wandelen hier tweemaal per dag zo’n ruim 3.000 voetpassanten langs van of naar hun school of het station.

Dat is ook de reden dat we een collectieve Brekr voor de bewoners beschikbaar willen stellen.   

Maar we willen ook op een andere manier een bijdrage leveren aan de Achterhoekse arbeidsmarkt. Met werkgevers die moeilijk aan mensen kunnen komen omdat ze potentiële werknemers geen woning kunnen aanbieden, kan deze plek een mooie eerste stap zijn.   

 

  

    De Brekr