Pijler 2: 

huur/koop 

In Doetinchem is net als in de rest van Nederland een groot tekort aan woningen voor starters. Die kunnen daardoor geen vermogen opbouwen. Wij willen in onze hal daar wel mogelijkheid toe bieden.

Wij gaan de hal water- en winddicht maken en we realiseren de collectieve ruimtes en het duurzame energieconcept. De bewoners huren de plek. De (af)bouw van de woningen is aan de bewoners zelf. Door de locatie en de collectieve ruimtes te huren dragen ze bij aan de collectieve kosten. De gebouwde woning is eigendom, waarmee ze vermogen opbouwen. 

Wij realiseren dit alles op basis van duurzaamheid. We willen voldoende energie opwekken om in eigen gebruik te voorzien en gaan voor weinig waterverbruik. Met het trein- en busstation op 2 minuten lopen, gecombineerd met een deelauto of andere vervoermiddelen, creëren we mogelijkheden om autobezit te beperken. We realiseren een snellaadpaal en creëren ruimte voor een elektrische deelauto voor de middellange en langere afstanden.

De woningen in de hal worden energieneutraal gerealiseerd. De ideeën op dit moment zijn het combineren van hoogwaardige isolatie, plaatsing van Factory Zero-units waarin verschillende duurzame elementen met elkaar zijn geïntegreerd en met ruim voldoende zonnepanelen op het dak. 

 

Impressie