Pijler 1:

collectief

Van geven wordt een mens gelukkiger dan van ontvangen. Veel spullen, apparaten en zelfs ruimtes alleen voor jezelf hebben is vaak onnodig. Delen is het nieuwe hebben. En het zorgt voor ontmoeting.

Wij geloven dus in collectiviteit. Zeker voor mensen die nieuw zijn in de regio en voor kortere of langere tijd woonruimte nodig hebben. Voor mensen die behoefte hebben aan uitwisseling. 

Zo schaffen we voor de bewoners minimaal één Brekr aan, voor deelgebruik. Een prachtig Achterhoeks innovatief product waar we ons graag verder mee profileren. 

De collectiviteit moet verrijking zijn, nooit een verplichting. We gaan er vanuit dat mensen die collectiviteit zoeken het contact in principe niet uit de weg gaan. Maar dat wil niet zeggen dat je daar altijd zin in hebt. Ieders eigen huis is de basis. 

In dit concept staat de grote binnentuin centraal. Daar rondom worden 7 lofts geplaatst:

– drie lofts van 43 m2

– vier lofts van 70 m2.

Omdat de hal iets minder dan 5 meter hoog is hebben alle lofts een halve verdiepingsvloer.

Om alle lofts ook een ‘buiten’ te geven gaan we kijken of we in elke loft een soort ‘baktuin’ kunnen creëren. Een klein open dakterras door de vloer daar 1,5  te laten zakken. Als je staat kijk je dan over het dak heen en als je zit, zit je helemaal privé en kan niemand je zien.

Alle lofts hebben dus alle voorzieningen privé maar doordat de voordeur aan de binnentuin grenst kan daar de ontmoeting plaatsvinden. 

Het licht in de binnentuin ontstaat door een grote glasgevel aan de Kennedylaan en een grote lichtstraat boven de binnenplaats zelf voor het bovenlicht.  

 

Stephan Roelvink van DUOplan heeft al een goeie plattegrond en een aantal mooie artist-impressions gemaakt. 

Impressie